Startsidan på Tjänstefolk.se LÄGG IN ANNONS MITT KONTO OM TJÄNSTEFOLK KONTAKT/HJÄLP Rabattkoder och nyheter från Tjänstefolk.se på Twitter

Vanliga frågor/FAQ

Jag kan inte lägga in en annons

Först och främst måste du vara medlem för att kunna lägga in en annons. När du har registrerat ditt medlemskap måste du bekräfta det. Om du inte har fått ett e-post meddelande av oss inom en timme från det att du blev medlem har något gått fel. Kontakta oss via e-post på , så ska vi hjälpa dig.

I formuläret "Lägg in annons" finns det ett antal fält som är obligatoriska, dvs fält som MÅSTE fyllas i korrekt för att vi ska ta emot annonsen. Om du försöker skicka in en annons med felaktig eller ofullständig information visas ett felmeddelande överst på sidan.

Kontrollkoden fungerar inte

Sidorna "Bli medlem" och "Lägg in annons" har både en fyrsiffrig kontrollkod som måste fyllas i korrekt när formuläret ska skickas in. Koden används för att motverka SPAM och illvilliga registreringar. Vissa användare har rapporterat att koden inte uppdateras korrekt. För att uppdatera kontrollkoden manuellt, klickar du på knappen "Uppdatera" eller "Refresh" i menyn på din webbläsare. Verifiera att kontrollkoden förändras.

Jag har glömt mitt användarnamn

Gå till kontaktsidan och fyll i dina uppgifter samt att du har glömt ditt användarnamn så kommer vi hjälpa dig.

Jag får inga träffar när jag använder Avancerad sökning

På sidan Avancerad sökning kan man genomföra sökningar på flera sammansatta begrepp. Den enkla sökningen på startsidan söker bara på ett kriterium, t ex barnvakt. Om du har använt den avancerade sökningen kan det vara så att du har använt för många begrepp. Det kanske inte finns någon i Kalmar som erbjuder tjänsten Barnvakt i kategorin Barnvakt och barnpassning. Ta bort några val för att göra sökningen mer generell.

Kostar det pengar att lägga in en annons?

Vi erbjuder både gratisannonser och betalda annonser. Den stora fördelen med gratisannonser är ju att de är gratis, men å andra sidan sticker de inte ut lika mycket som betalda annonser.

Fördelen med betalda annonser är att de exponeras mycket mer än gratisannonser. Betalda annonser visas först i alla relevanta listor och sökresultat. Likaså slipper man annonser på sin detaljsida. Betalda annonser exponeras även på vår startsida.

Varför syns inte min annons?

Sannolikt beror detta på att din annons inte har godkänts av oss ännu. Alla annonser granskas manuellt och gratisannonser kan ibland tvingas vänta flera veckor på granskning. Om du vill att din annons ska godkännas omgående väljer du något av våra betalalternativ.

Hur mycket kostar en betalannons?

Det beror på vilken typ av betalannons samt annonslängd du väljer.

Företag kan välja Betald företagsannons med annonslängden 60 dagar eller 360 dagar. 60 dagar kostar 300 kr exkl moms och 360 dagar kostar 1200 kr exkl moms. Betalning kan göras via faktura (Bankgiro) eller kreditkort (Paypal). Om du vill betala med faktura lägger du först in en gratisannons och kontaktar oss sedan här där du skriver att du vill uppgradera din annons.

OBS! Om du vill att din uppgradering ska godkännas och synas på webbplatsen omgående måste du betala med kreditkort (Paypal). Vid betalning med faktura måste vi göra en manuell kontroll att betalning har inkommit innan uppgraderingen godkänns.

Privatpersoner kan välja Betald privatannons med annonslängden 60 dagar eller 360 dagar. 60 dagar kostar 75 kr inkl moms och 360 dagar kostar 300 kr inkl moms och betalning görs med kreditkort (Paypal).

Hur fungerar det med hushållsnära tjänster?

Vi har satt ihop en sida som förklarar hushållsnära tjänster.

Hur ändrar jag innehållet i min annons?

Gå till sidan Mina annonser. Om du inte är inloggad, så ombeds du att göra det. När du ser din annons klickar du på [Ändra annons] till höger om annonsen. Gör dina ändringar i formuläret och klicka sedan på "Spara ändringar". Vi kommer granska dina ändringar manuellt och du får en bekräftelse via e-post när dina ändringar har godkänts.

Kan jag annonsera med banners på Tjänstefolk.se?

Det går alldeles utmärkt. Du hittar mer information på vår sida om bannerannonsering på Tjänstefolk.se.

Hur tar jag bort en annons?

Gå till sidan Mina annonser. Om du inte är inloggad, så ombeds du att göra det. När du ser din annons klickar du på [Ta bort annons] till höger om annonsen. Du får en kontrollfråga om du verkligen vill ta bort annonsen. Välj "OK" om du vill ta bort annonsen.

Hur tar jag bort en prenumeration?

Om du får e-post av oss med nya annonser och vill avsluta den prenumerationen, så hittar du dina aktuella prenumerationer på sidan Mitt konto. Klicka på [Ta bort prenumeration] för den kategori du inte vill få e-post om.

Hur avslutar jag mitt konto hos Tjänstefolk?

Du kan ta bort ditt konto hos Tjänstefolk.se genom att skicka e-post till innehållande en förfrågan om att ta bort din profil samt din e-post adress (som du hittar på sidan Min medlemsprofil). Du får en bekräftelse via e-post när ditt konto har tagits bort. Av säkerhetsskäl har vi valt att inte tillåta borttagning av sin medlemsprofil direkt på webbplatsen.